Stadsderby: ASA 1 - ASV 1

Altijd een wedstrijd met een extra twist.

Met de razende reporter achter de bar loop je vanzelf achter de feiten aan. Met enige vertraging toch nog de opstelling waaruit weer blijkt dat onze gasten uit Noord de huizenhoge favoriet voor vandaag zijn.

14:50

Na bijna twee uur spelen is er nog geen duidelijk beeld aan het ontstaan in de wedstrijd. Na een eerste inspectie van de borden lijken de gasten uit Noord een puntje virtueel voorsprong te hebben.

Sebas heeft een interessante stelling tegen Eelco opgebouwd waarin beide spelers hun eigen plan lijken te volgen. Mathieu staat tegen Otto onder druk en heeft wat last van een beperkte manoeuvreerruimte voor zijn stukken.

Geert en Sasa lijken elkaar vooralsnog in evenwicht te houden terwijl Jeroen van Onzen een toren en twee pionnen tegen een paard en pion achterstaat. Zal vast briljant zijn maar ik zie het nog even niet.

Willy heeft een solide plus te pakken tegen Jaap Vogel waar Dries en Michiel beiden nog zoekende zijn naar een plan.

Bij Bob is er veel spanning op de diagonalen maar zou het wel eens snel tot een afruil kunnen komen. Thomas heeft de aanval gekozen tegen Wouter en hopelijk strandt dit niet als een Russische legerkonvooi.

15:40

Mathieu knokt om zijn stukken vrij te krijgen maar dat lijkt ten koste van teveel te gaan, Sebas lijkt een plusje te pakken te hebben.

Bij Geert dreigt tegenstander Sasa te gaan matten in de hoek, maar de vraag is of dat wel de beste voortzetting was voor Sasa en of hij nu niet Geert terug in de partij laat komen. Bij Jeroen was het eerder benoemde een offer waarbij ik met de huidige stand op het bord nog niet geheel overtuigd ben van nut en noodzaak.

Willy schuift rustig verder en bij Dries lijkt er nu een beslissende fase aangebroken. Tegenstander Michiel heeft een doorgebroken vrijpion maar Dries heeft het initiatief.

Bij Dirk en Bob lijkt de boel nog steeds in evenwicht waar Thomas toch echt een mooie plus heeft bereikt tegen Wouter.

16:00 Mathieu moet opgeven. En als Mathieu verliest, wint het team. Geen idee hoe nog op dit moment, maar het is een feit.

De foto’s zijn gemaakt door Monique van Hoorn.

16:15 Geert speelt remise en Bob pakt ook een halfje.

16:20 Thomas verliest, in mijn ogen onnodig.

16:30 Sebas brengt ons terug in de wedstrijd met winst.

16:50 Willy wint van Jaap. 3-3 derhalve.

17:15 En het wonder lijkt wederom te geschieden. Jeroen van Onzen wint. 4-3

17:30 De stelling bij Dries kan niet anders dan remise worden en dat wordt het dan ook. We win! Surprise!