JSV Sissa 1 - ASA

Na een bezoekje aan het Gronings Museum en een wandeling door de binnenstad ben ik als negende man aangekomen in het Jannes van der Wal denksportcentrum waar vanmiddag ASA mag aantreden tegen Sissa. En om semi-live en semi-serieus de match te volgen.

De opstelling !

Om toch even aan te haken bij de actualiteit van de dag speelt Jeroen van Onzen op een speciaal schaakbord waar veld F5 een hap heeft genomen uit veld g5.

Jeroen is Jeroen niet en kan aan het bier. 0-1

15:24 een korte rondgang langs de borden gedaan. Willy staat gewonnen, Dries staat beter, bij Bob is het een chaos, bij Thomas lijkt het in evenwicht. Geert heeft een plusje, Mathieu lijkt in evenwicht en voor de andere Tom vrees ik dat het zwaar gaat worden.

15:30 de door Dries aangekondigde “hooligan” is gearriveerd. Het blijkt een kleine jongedame genaamd Dominika gekleed in een trainingsoutfit te zijn. We vermoeden dat we dit moten kunnen overleven.

15:50 Bij Geert en Willy gaat het ineens hard. In enkele zetten heeft Geert de hele stelling omgegooid en creëert mat in drie. Willy wint relatief gemakkelijk. In de tussentijd loopt Tom te kloten en lijken Dries en Bob definitief op de winst af te gaan. 1-1

16:10 Mathieu heeft een plusje te pakken, Geert wint nadat zijn tegenstander het onmogelijke van zijn stelling inziens, Thomas zetten we op verlies en dus lijkt de key bij Mathieu te komen liggen. 1-2

16:50 Tom verkloot het definitief en verliest. 2-2. Bob brengt ons weer op voorsprong. 2-3

17:05 Mathieu krijgt de opdracht om remise te maken. Thomas gaat verliezen maar Dries lijkt op zeker op de winst te gaan.

17:10 Mathieu pakt de (plus)remise, en nu is het wachten op het winnende punt van Dries, dat ongeveer een half uur later volgt. Daarna kan Thomas opgeven zodat we een hapje kunnengaan eten,