ASA 1 - CSV 1 (einde) 17:50

De wedstrijd wordt vandaag gespeeld in en bij Wageningen aangezien we onze eigen locatie niet ter beschikking hadden.

Het eerste dat natuurlijk opvalt aan deze opstelling is dat onze nota bene afwezige teamcaptain volledig van het padje was. Dat je zelf niet kan meespelen wil nog niet zeggen dat je tevoren gewoon even de juiste kleurindeling meldt.

Voorbereiding aldus naar de knoppen en dus wordt het afwachten om te zien hoe het gaat lopen. Na het bloedstollende einde van het vorige seizoen hopen we dit jaar iets eerder onszelf veilig te kunnen spelen.

14:30

Ruud heeft inmiddels moeten bekennen toch een steunbetuiging te hebben gedaan aan Elon Musk en kart vanaf nu in een op afstand uitschakelbare Tesla Tesla op afstand uitgeschakeld. Zijn tegenstander begon gehandicapt aan de wedstrijd. Gelukkig kan een rol tape helpen en hij ziet de wereld en de stukken nu weer een stuk beter. Na een kort gesprekje over huilbaby’s aan de bar beziet Ruud zijn stelling gelukkig weer een stuk positiever.

14:45

Ondanks het gebrek aan bier hoor ik bij de bar uitspraken die men wellicht eerder laat op de avond in een kroeg zou verwachten: “als ik morgen tijd heb kan ik koeien horen mèkkeren”. “toen ik vanmorgen de parachutisten zag springen dacht ik weer even terug aan vakantie in Polen”.

Gelukkig is er ook schaaktechnisch nog te melden dat Jeroen aan het spreekwoordelijke bier kan want zijn partij is klaar en over. Remise.

Leuk om ook weer eens een “Grand-Prix” op het bord te zien verschijnen. Zelf ook gespeeld maar met weinig succes. Het is de tegenstander van Tom die deze op het bord heeft getoverd. Mijn voorlopige conclusie is dat Tom er prima mee omgaat en een plusje heeft.

15:00

Nick maakt tot dusver een prima debuut en heeft een klein positioneel voordeel. Mathieu staat naar eigen zeggen “minder” en ik ben het helaas met hem eens. Ruud speelde een “soort Spaans” en ik hoop dat hij dat niet vaker gaat doen dit seizoen. Doet u mij de witten stukken aldaar maar. Hierbij uiteraard aangetekend dat gezien mijn eigen erbarmelijke schaakniveau het voor de eindstand op dat bord niet zou uitmaken.

Overigens is het bij de Tesla zo dat een kinderwagen echt niet in de kofferbak past en dat er een dus op korte termijn een dakkoffer zal moeten worden aangeschaft. En dan is er natuurlijk een gouden tip Gouden Tip Gouden Tip

15:10

Bij Geert op het bord vinden we een normale overzichtelijke stelling. Niets voor Geert dus en we maken ons zorgen ondanks pion die hij voor staat. Sebas en Bob hebben volgens de stuurlui aan wal een klein plusje. Al met al in elk geval nog geen borden waar een kind zich een buil aan kan vallen.

Overigens geldt voor toekomstige vaders dat er een belangrijke regel is om rekening mee te houden:
Maak duidelijke afspraken over jouw rol binnen de zwangerschap”:
- “ik zal er altijd voor je zijn behalve op 8 februari, 8 maart, 5 april en 10 mei want dan heb ik echt belangrijke dingen te doen”.

15:30

Bij Mathieu ziet er het een stuk beter uit. De tegenstander vergeet eerst druk op te bouwen en dan voor de kwaliteit te gaan een gaat direct voor de kwaliteit. Nu een plus voor onze man.

15:45

Geert verspeeld zijn voorsprong en daar zal het vermoedelijk wel remise gaan worden. Bij Bob begint de stelling steeds beter te worden. Ook Ruud heeft zich enigszins onder de druk uit gespeeld. Sebas en Tom staan ook zeker niet minder.
Maar de laatste situatie bij Nick en Mathieu is helaas niet meer zo positief.

16:10

Bij Geert is het inderdaad remise geworden. 1-1 dus. Bob heeft een echte Bob-stelling, bij Sebas begint het nu interessant te worden en bij Ruud maken we ons een tikje zorgen om de klok maar nog veel meer om diens stelling.
Bij Mathieu resteert een eindspel pion, loper en paard tegen twee verbonden pionnen en een toren. Mathieu zal door moeten rommelen vooralsnog in de hoop de pionnen op tijd tegen te houden en remise te kunnen pakken. Nick staat nu onder zware druk en daar dreigt een nul. Bij Tom kunnen we nog wel spreken van een plus.

Tom had allang kunnen winnen maar verklaart het zelf als volgt: “iedere keer als ik 3 minuten nadenk zijn er 20 minuten van de klok verdwenen”. Kortom, het kan daar best wat efficiënter.

16:20

Nick heeft geluk en kan remise accepteren. Een leerzame partij met hoogte en diepte-punten maar dat hoort erbij op deze leeftijd.

16:30

Ruud capituleert. We staan achter.

16:40

Bij Sebas resteert een toren-eindspel met gelijke pionnen. Dat zal dus wel een remise gaan worden. Mathieu knokt verder voor de remise. Er zijn twee winstpartijen nodig en die zullen dan bij Bob en Tom vandaan moeten komen. Bob zelf heeft nog wel twijfels over zijn winstkansen. Tom moet zijn tijd in de gaten houden, nog steeds een hele kleine plus daar.

Bier is Goud
Luiers zijn Wit
En met een beetje Pech
Zit je onder de Shit

16:50

Sebas inderdaad remise en Bob nu een pion gepakt. Mathieu heeft zijn stukken nu goed staan, moet remise worden.

17:00

Mathieu pakt de remise en direct erop wint Bob. Tom’s stelling is enigszins verzand. Met de stand 3,5-3,5 is hij nu nog de enige die speelt. Van uw razende reporter krijgt hij nog een ham-kaas croissant voor de extra energie en hij besluit door te spelen.

17:20

En dan krijgt Tom alsnog een winstkans. De tegenstander verliest een pion en heeft weinig tijd over op de klok. Zal niet makkelijk zijn maar er is een kansje.

17:45

Het kan niet altijd voorspoed zijn natuurlijk en Tom laat de winstkans ontglippen. Remise aldaar en dus een 4-4 eindstand.