HMC Den Bosch 2 - ASA 1 5-3

En toen Ruud Janssen het plafond van zijn logeerkamer moest gaan witten voor zijn schoonmoeder wisten we het zeker …

200 punten per bord is toch echt wat te gortig

De complete top drie van je team missen bij de eerste wedstrijd is natuurlijk verre van ideaal. Dus werd de kwaliteit ingewisseld voor voor gezelligheid en mochten Thijmen en ik mee op pad naar Den Bosch.

14:00

De eerste punten vliegen zoals verwacht richting Den Bosch. De borden 7 en 8 laten de punten achter in Den Bosch en dus kan ik onder het genot van een Bossche Blonde eens rustig naar de andere borden gaan kijken. Niels lijkt als enige een plusje te hebben.

15:00

Thomas besluit in een prima stelling om een stuk weg te knallen en kan theoretisch aan het bier. Jeroen van Onzen wint een volgens eigen woorden “gênante partij”. Tom weet zijn prima partij soepel naar een nul te sturen en Mathieu pakt een halfje. Inmiddels staat het dus 4,5-1,5

16:00

Bij Niels vliegt het van een nul naar een één en terug. Maar in de tijdnoodfase weet Niels wel de betere zetten te spelen en is Casper het spoor bijster. Niels wint en die is zeker een analyse waard. Bij Geert is het de vraag of er winst in zit of dat hij afwikkelt naar een remise.

16:15

Geert kiest voor de remise en daarmee wordt het een 5-3.