MSV 1 - ASA 1 (Einde 17:30)

De eerste uitwedstrijd van het seizoen naar het pittoreske Meppel. Zaterdag hier het “live”-verslag.

12:10 uur

50 minuten voor de wedstrijd bevind ik mij voor het eerst weer in de trein. Voor het eerst in ruim twintig maanden weer eens met de trein. Heerlijk op het gemakje met de trein op weg naar een kroeg waar geschaakt wordt. Het zonnetje schijnt, wat zou er mis kunnen gaan?

Uiteraard kom ik er op het laatste moment achter dat ik natuurlijk een mondkapje moet meenemen. Een blik op de klok leert dat ik dus mijn geplande bus wel kan vergeten als ik die nog even moet ophalen. Maar niet getreurd, dan gaan we gewoon op de fiets naar de stad. Het is heerlijk buiten in het zonnetje, fiets gepakt, gevloekt, banden opgepompt en op naar de stad. Voor het eerst weer op het station besluit ik zoals altijd om nog even een kopje koffie te scoren voor onderweg.

Voor mij staan twee rugzakdames die hun mondkapje al op hebben en twee groene thee bestellen. Ondertussen wordt er druk gepraat over de reden van de scheiding van de buren van de linkerdame. Beide dames hebben de wandelschoenen aan en een roze rugzak op hun rug. Dat er ook afgerekend moet worden voor de thee verrast de beide dames blijkbaar want de rugzak moet af en wordt druk gegrabbeld in de vele vakken die zo’n ding heeft. Uiteindelijk komt er een ouderwetse enorme portemonnee tevoorschijn, en jawel, er worden muntjes uitgeteld. Gelukkig heeft de dame net tien cent tekort en moet ook de andere rugzak af worden gedaan waar hetzelfde ritueel voor de volgende portemonnee zich herhaald. Voor mij houdt dat in dat ik zo nog even ga genieten in het eerder gememoreerde zonnetje want de geplande trein ga ik niet meer redden.

Met mijn koffie in de ene hand en mijn mobiel in de andere kan ik door de poortjes heen waar de beide dames wederom in hun rugzak zoekend aan de verkeerde kant van de poortjes achterblijven. Op perron 3 aangekomen blijkt de trein naar Zwolle keurig vijf minuten vertraagd te zijn en kan ik dus alsnog een plekje gaan zoeken. De ijselijke gil die ik vervolgens hoor blijkt het nieuwe elektronische fluitje van de conducteur te zijn en terwijl ik de rugzakdames boven aan de roltrap zie verschijnen komt de trein langzaam in beweging.

12:45 uur

Vorige week zondag zijn al twee wedstrijden vooruit gespeeld. Thomas van Nispenrode speelde een snelle remise tegen Micha Jans en Geert van Hoorn verloor van Bas de Boer. We staan dus 1,5-0,5 achter. Dries appt dat hij te laat gaat komen.

13:15 uur

Schermafbeelding 2021-10-09 om 14.45.22.png

14:30 uur

En het moet gezegd worden, na een korte wandeling door het pittoreske Meppel ben ik aangenaam verrast door de speellocatie van MSV. Eetcafé de Beurs ziet er van buiten gezellig uit en is dat ook van binnen. De eerste Paulaner staat al aan de lippen en het broodje kroket is in bestelling. En beneden staat op groot scherm de kwalificatie van de Formule 1 aan waar het nat en glibberen geblazen is.

Boven aan de tafels een korte blik geworpen, alles gehoord over de lekkende waterbidon van Dries, zijn verzopen laptop en oplader, gezien dat Willy en Jeroen gaan winnen, Bob en Arnout lastig staan, Dries er prima uit ziet en bij Mathieu staat het volgens eigen zeggen “kut”.

15:30 uur

De Paulaner en het broodje kroket hebben we ons goed laten smaken. Max is derde geworden in de kwalificatie en dus gaan we boven maar weer eens kijken. Gelukkig wordt op alle borden nog geschaakt. Het minpuntje van deze locatie wordt echter ook duidelijk. Inmiddels zijn er mensen met dekentjes die omgeslagen zijn en jassen die zijn aangetrokken.

IMG_1295.jpg

16:00 uur

Mathieu kan aan het bier en zal het puntje helaas achterlaten in Meppel. Willy lijkt de beslissende aanval te hebben ingezet, Bob buigt maar het kraakt nog net niet. Jeroen gaat winnen, Dries heeft het initiatief overgenomen in de partij en Arnout heeft nauwelijks nog een stuk dat een zet kan uitvoeren.

Schermafbeelding 2021-10-09 om 15.56.06.png

16:30 uur

Willy wint zijn “modelpartij” en maakt de stand wat dragelijker maar een blik op de rest van de borden laat zien dat we aan het einde van de middag met verlies het pand zullen verlaten. Mathieu, Willy en ik zijn inmiddels begonnen om ons verdriet te verdrinken.

Schermafbeelding 2021-10-09 om 16.28.54.png

17:15 uur

Dries zat echt met zijn hoofd bij de wateroverlast en dus is het niet verrassend dat hij ook hij een nul moet laten aantekenen. Bob heeft zicht uit verloren stelling knap teruggevochten naar een gelijkspel (en volgens Willy zelfs winstkansen gehad) en schaakt nog verder. Jeroen wint en Arnout verliest.

Schermafbeelding 2021-10-09 om 17.12.43.png

17:30 uur

Bob is het lichtpuntje van de dag en maakt remise tegen Dennis.